Gaan we, of gaan we (nog) niet?

Narsaq, 12 augustus 2007 (zondag)
 
Momenteel zit ik samen met Herman Marres in Hotel Narsaq (het enige hotel in Narsaq), waar we voor een klein vermogen het internet een uur mogen gebruiken. Ik probeer weer om foto’s the uploaden. O.a. de foto’s van onze spectaculaire tocht door het ijs samen met de Lyra en een Duitse motorsailer van Dieter en Anke aus Emmerich. We leerden Dieter en Anke in Qaqortoq kennen. Herman en Rian hebben hen al eerder hadden ontmoet in Keflavik op IJsland. Aardige en gezellige mensen met een perfect schip om dit soort wateren te bevaren. Maarja, mensen die de moeite nemen om hier heen te varen, hebben over het algemeen wel wat te vertellen. Dan is het weer zeilers onder elkaar, en met elkaar in een gezellige warme kajuit is dan zeker leuk.
 
Het is de afgelopen 48 uur beestenweer geweest. We hebben, in de haven, windsnelheden van boven 50 kts gemeten. Vandaag was het prachtig weer, het waait nog hard, maar de zon schijnt en de keiharde valwinden zijn weg. We zoeken nu de weerkaarten en GRIB’s op, om te beslissen of en wanneer we naar Canada kunnen vertrekken. Dat wordt hopelijk, morgen of overmorgen.
 
Ik wordt over 5 minuten van het internet afgesloten. Ik denk dat het uploaden vande foto’s weer mislukt. Ik ga proberen om dit stukje tekst nog snel te plaatsen.
 
Michiel