Langs de westkust van Newfoundland

25 augustus 2007, 14.30 UT
51° 01' Noord &  057° 08' West

Vanochtend hebben we in de stromende regen St. Barbe Hr. verlaten en zijn we onderweg om een lange klap van 140 NM naar het ZW te maken. Als het weer blijft zoals het nu is dan kunnen we morgen aankomen in Frenchman's Cove in de Bay of Islands aan de ZW kant van Newfoundland. We gaan naar deze Cove op de aanbeveling van Aad en Hella Twigt, die hier vorig jaar met hun Helena Cristina al waren. We maken gebruik van een window van 36 uur waarin de ZW wind naar het ZO draait. We maken nu gebruik van de hoge wal en de enigszins afgenomen wind. Omdat het weer nog steeds onbetrouwbaar is hebben we tijdelijk de Yankee van de roller afgehaald en de kleine fok er voor in de plaats gezet. We varen nu met halve wind een snelheid van ca. 6 knopen onder grootzeil, fok #1 en de kotter fok. We hebben de zonnetent die Ab Schulp over de kuip van de PdD maakte, tijdelijk gepromoveerd tot regentent. Dat voegt belangrijk toe aan ons comfort.

Gisteren was het wel heel mooi weer, maar het woei hard van de verkeerde kant. We gebruikten de dag nuttig door de boot eens goed te luchten, beddegoed buiten, matrassen gedroogd, allerlei klusjes gedaan. Onze expeditie om dieselolie te krijgen slaagde ook, dankzij de neef van de pomp houdster. Clifford Dredge stond met zijn pick-up voor ons klaar met vier lege jerrycans die we, nadat we ze bij de pomp hadden gevuld, onder zijn toeziend oog en met een van onze Heineken biertjes in zijn hand, in de tank van de PdD hebben gekieperd. Zo kunnen we er weer een tijdje tegen.

Het motel tegenover de truckstop, tevens ferry terminal, had wel internet, maar dat deed het niet. Dus nog steeds geen foto's in het Labrador & Newfoundland album. We hebben wel weer veel mooie foto's. O.a. van de Pas de Deux onder spinnaker in de Strait of Belle Isle, gemaakt op weg naar Red Bay, door onze Duitse vriend, Juergen Mikallis, van de Caledonia. De foto's uit Battle Harbour zijn ook niet te versmaden. Nog even geduld.

Het motel had club sandwiches en fries in de aanbieding en daar hebben we ons dus maar aan verlustigd, aangevuld met een flesje (of twee) van het lokaal populaire bier, Black Horse.

Het gaat goed met ons. Groeten vanaf de Pas de Deux van Arjen & Michiel