We zijn in New York!

2 oktober 2007

We zijn weliswaar nog maar bij de Locus Point Yacht Club in The Bronx, maar we zijn in The Big Apple! De jachtclub waar we liggen werd in de pilot voorzien van een beschrijving van de leden als zeer hartelijk en gastvrij. Dat hebben we aan den lijve mogen ondervinden. De haven van de club ligt achter het vaste gedeelte van de Throgs Neck Bridge. Deze brug ligt waar de Long Island Sound over gaat in de East River.  De Cove ligt helemaal achterin verstopt achter een drempel waar met MLW maar 3 voeten water blijven staan. We kwamen aan met hoog water en morgen gaan we hier ook weer met hoog water weg. Een aantal leden stond met open armen voor ons klaar. Liggeld was niet nodig. Douches, Wc's, walstroom, zo veel als we maar wilden. Van Rich kregen we zijn telefoon nummer (hij woont om de hoek)  als we problemen met de code van het hek  zouden krijgen. Rich gaf ons ook een rondleiding door het clubgebouw dat helemaal met eigen handen van leden werd herbouwd nadat het werd verwoest in 1992 in de vloed van een heftige "Noreaster". Rich dronk graag een Heineken met ons in de kuip van de Pas de Deux en bood ons vervolgens een sightseeing aan in zijn auto door The Bronx en over City Island. Samen met zijn clubmaat Fred moest hij daar toch onderdelen halen voor een motorboot van een van de leden die zij renoveren. Allemachtig leuk om eens een heel ander stuk van New York te zien en om over City Island te rijden met alle verhalen van twee geboren en getogen inwoners van "the better part of The Bronx". De oude glorie van de scheepsbouwers, zeilmakers en marina's is weliswaar echte oude glorie geworden (het zijn allemaal restaurants en condo's geworden), maar het was er niet minder leuk om.

Gisteren waren we in Port Jefferson waar we op een mooring van de Sekautet Yacht Club konden liggen.Het stadje was op een steenworp afstand en we konden er boodschappen doen in de deli. 's Avonds kwam er een mooi klassiek jacht een paar moorings verderop naast ons liggen. Bij het daglicht vanochtend waren de lijnen van een echte Fife direct herkenbaar en het silhouet leek zo verdacht veel op dat van Belle Aventure, dat we er even langs zijn gegaan voordat we Port Jefferson verlieten. Het bleek inderdaad de Belle Aventure te zijn, op weg naar de Hudson om te overwinteren en voor (weer) een refit. De bemanning gaf toe dat ze hier in de Long Island Sound wel een heel eind af waren van de "beaten track" van Belle Aventure in de Middellandse Zee, wat de reden daarvan was bleef onverklaard. Hoe het ook zij, Hallowe'en was voor hen een zeer bekende en gewaardeerde concurrent.

Morgen vroeg op om het gunstig tij door de East River (o.a langs de UN) mee te kunnen nemen. Voor de tijwisseling aan het einde van de ochtend willen we downtown bij de Battery van NYC zijn. Vandaar een uitstapje naar Liberty Island. Pasdeautje ligt al opgeblazen op het voordek voor de fotosessie. 's Middags hopen we een mooring te kunnen oppikken van de marina bij de 79th st W en Riverside Park Drive. De UN Assembly is schijnbaar "in session". Dat betekent veel security op de East River. Wij moeten er vlak voor langs, want de route langs de andere kant van Roosevelt Island is voor ons niet mogelijk. Er ligt daar een vaste (te lage) brug. We zijn benieuwd.

Er staan nog weer 60 nieuwe foto's in het Album. O.a kun je Angèle zien optreden als kapster van mijn haardos terwijl Robert de show steelt met prachtig hamburgers op echte buns. Gegroet vanuit The Big Apple!

Michiel, Angèle en Robert