Indian River

14 november 2007

In de periode 1995 -2000 kwam ik om zakelijke redenen een paar maal per jaar in de USA. Ten minste twee maal was ik gast in het huis van een van onze zakelijke partners uit Europa, die in Florida een huis had, aan de Indian River. Bij die gelegenheden zag ik, vanuit het huis waar ik toen verbleef, veel boten varen door de ICW tussen de ondieptes van de Indian River. Mede daardoor kreeg ik het idee om ooit zelf zo'n reis te willen maken en de ICW, inclusief de Indian River af te varen. Vannacht sliepen we achter ons anker midden op de Mosquito Lagoon, een drie mijl brede en bijna 20 mijl lange ondiepe plas water, vol met dolfijnen en manatees (=zeekoeien). In het midden is een plek waar minimaal 7 voet water blijft staan, precies de diepgang van de Pas de Deux. We zijn niet uit ons bed gevallen, dus we hebben kennelijk de bodem niet geraakt. Vanochtend voeren we via het z.g. Haulover Canal de Indian River op. Terugdenkend aan zo'n 10 jaar geleden was dat een bijzonder moment. Niet helemaal een droom, die werkelijkheid werd, want we hebben het helemaal zelf gedaan, maar toch

We liggen nu voor anker in de Indian River achter brug in de NASA causeway die naar het Kennedy Space Center loopt, dat op Cape Canaveral is gebouwd. We hebben uitzicht op de enorme loods waarin de, bemande of onbemande, raketten worden geassembleerd, die hier de ruimte in worden geschoten. Het is hier nu erg rustig, maar als er gelanceerd wordt heb je van hier een vrij uitzicht, en ligt het hier helemaal vol met boten met kijkers (of moet je die ook spotters noemen zoals bij luchthavens).

Morgen verder naar Rock Point en overmorgen (vrijdag) gaan we naar Vero Beach. Dit is de plaats waar ik ca. 10 jaar geleden een paar maal zakelijk ben geweest. We hebben een afspraak met een van de oude bekenden uit die tijd. Hij heeft voor ons geregeld dat we een ligplaats hebben bij de Vero Beach Yacht Club. Wordt vervolgd.

Michiel & Robert