Veradero op Cuba

17 januari 2008

Voorlopig laten de koufronten ons weer met rust. Na onze hobbelige oversteek van jl. maandag is het hier weer prachtig weer geworden. We zijn voorlopig nog niet van de koufronten, die vaak gepaard gaan met veel wind, verlost. Het is een fenomeen wat bij de vroege maanden van het jaar bij dit gebied hoort. Komend weekend is het gebied van Cuba weer aan de beurt. We krijgen dan waarschijnlijk weer regen en mogelijk ook veel wind uit het Noorden. Om die reden gebruiken we deze dagen, nu het zulk mooi weer is, om het land in te trekken. De ontdekking van Havanna komt wel als het weer niet meer zo lekker is en we toch veel binnen willen zijn.

Vandaag trokken we naar het toeristen gebied bij uitstek, Veradero, ca. 150 km ten Oosten van onze ligplaats. Veradero is een lang gerekt schier eiland dat als een vinger in de oceaan ligt en helemaal is vol gebouwd met hotels, resorts en andere toeristische aardigheden Het strand bestaat uit 28 km ongerept fijn wit zand en is bijna ongeëvenaard. Er schijnen maar twee stranden in de wereld te zijn die nog mooier zijn. De zee heeft een aantal verschillende kleuren blauw die zo diep en intens zijn dat je er naar blijft kijken. Dankzij onze chauffeur en gids, Jorge, kwamen we weer op een aantal unieke plaatsen. Vandaag was het vooral de muziek van twee groepen die in kleine bars aan het strand speelden die ons boeide. De lunch kochten we in een kleine bistro, verscholen tussen de huurhuizen. De tent is vooral bekend bij de lokale mensen. Het was weer erg lekker en jet een sfeertje dat heel aangenaam was. Wat wil je nog meer. Blauwe zee die rustig op het strand breekt. Temperatuur van ca 30 graden. Een onafgebroken parade van mooie vrouwen (en mannen) die voor je tafel op het strand langs komt. Pina colada's, Mujito's en gewoon lekker cubaans bier maken het feestje compleet

Morgen gaan we echt het binnenland in naar Cienfuegos (waar we de nacht ook zullen doorbrengen), Trinidad en de bergen in het Zuiden.  We moeten vroeg op, want het wordt morgen 400 km rijden. Jorge haalt ons om 5 uur in de ochtend op. Cuba is een groot land. We zijn weer benieuwd, maar ook nog steeds nieuwsgierig naar dit boeiende land.

Internet laat nog op zich wachten. Dus jullie zullen het nog even zonder foto's moeten doen.