We vertrekken uit Nassau

Nassau, 7 februari 2008
 
We zijn hier een paar dagen gebleven, maar gaan vandaag hier ons anker lichten en we gaan op weg naar de Exumas. Onze eerste bestemming daar worden de Allan Cays. Onbewoond, bescherm natuurgebied, woonplaats van de iguana's en veel riffen om te kunnen snorkelen.
 
Nassau was een bijzondere belevenis en de tijd die we hier hebben doorgebracht zeker waard. We maakten veel foto’s waarvan er een aantal in het album van de Bahamas te vinden zijn. Nassau is een stad van Cruise schepen, grote aantallen toeristen, veel attracties, veel bars en restaurants en er is veel te zien. De eerste dag slierden we weer eens door de stad, ons favoriete tijdverdrijf om een nieuwe plaats en de mensen daar te leren kennen. De volgende dag vermaakten we ons de hele dag in het luxe oord Atlantis. Atlantis laat zich omschrijven als een combinatie van Las Vegas, Disneyland en Seaworld tegelijkertijd. Het is bovenal groot. Alles is extravagant, maar niet op een storende manier. Het is een heel knap staaltje van architectuur, aanleg, en opzet in combinatie met een ongeëvenaarde natuur, blauwe zee, witte stranden, etc., etc.
 
Gisteren huurden we een scooter om het eiland verder te verkennen, Robert aan het stuur, als ervaren tweewieler piloot en Michiel op de buddy seat (de foto laat Michiel aan het stuur zien, maar dat was alleen toen de verhuurder onze foto nam.
 
Vandaag staat in het teken van ons vertrek uit Nassau naar de Exumas. Vanochtend naar de markt om verse groenten en fruit te kopen. Straks naar de dieselpomp om nieuwe peut te kopen. Vannacht slapen we eerst achter een eiland hier net buiten Nassau. Vandaar uit hebben we morgenochtend vroeg een betere vertrekmogelijkheid om de Allan Cays te bereiken. We blijven waarschijnlijk wel een aantal dagen in de Exumas hangen. We zullen ook steeds gebruik moeten maken, van de (vaak korte) periodes dat de wind gunstig. Onze eerst volgende grote bestemming wordt dan Georgetown, de derde grote stad op de Bahamas. Na de Exumas gaan we dan verder langs de zuidelijke Bahamas (de z.g. Out Islands) naar de Turks en Caycos Eilanden. Onze geplande route loopt dan verder langs de Noordkust van de Dominicaanse republiek en de Zuidkust van Puerto Rico. Maar, dat zal nog wel even duren voordat we daar zijn.