de generator is dood, leve de generator

20 februari 2008

We amuseren ons nog steeds prima in George Town. Ondertussen zijn Carl en Cheryl Hillested, die wij in Staniel Cay leerden kennen, hier ook aangekomen met hun Hunter 420, de “Mystique”. We zijn de laatste dagen enige malen met hen opgetrokken. Robert ving zijn eerste vis(je) bij hen aan boord. Alle grote vissen die hij heeft gevangen werden terug gezet, jammer genoeg voordat er een foto van kon worden gemaakt.

We hadden ook weer een paar technische avonturen (It ’s a boat!) De generator vertoonde weer eens kuren, maar nu van een zo ernstige aard dat er onderdelen uit begonnen te vallen. Na diepgaand beraad, besloten we dat verdere reparatie pogingen waarschijnlijk meer nieuwe narigheid aan het licht zou brengen. We besloten de patiënt dood te verklaren en te begraven in de dumpster van George Town. Eigenlijk was het spijtig want hij had het zo maar ongestoord gedaan de afgelopen maand.

In George Town is er elke morgen over de VHF een z.g. boaters net. Hierop worden niet alleen de volleybal toernooien, de macraméklasjes, bridge lessen en kerk diensten aangekondigd, maar er worden ook allerlei spullen die andere cruisers niet meer willen hebben aangeboden. En ja hoor, een Engelse boot bood haar 20 jaar oude Honda generator aan. De deal was snel gemaakt en voor $125 hadden we een vervangend apparaat. Dat duurde tot vanochtend. Kortsluiting! Het gevoel dat “goedkoop weer eens duurkoop” was geweest, kwam onmiddellijk op, maar dat bleek onterecht. Na een middagje speuren bleek onze nieuwe Honda vriend het goed te doen, maar er zit sluiting in een draad van onze walstroom aansluiting. De nieuwe draad hebben we al gekocht. We moeten nog wel de moed verzamelen om die uit het achteronder door de kabelgoot naar de ruimte onder de kaarten tafel te trekken. Gelukkig hebben we toch niets te doen, dus tijd zat.

Morgen vertrekken we hier waarschijnlijk. Het lijkt er op dat er een periode komt met gunstig weer om een stuk naar het ZO te kunnen komen. Die kans laten we ons niet ontnemen. Vanmiddag gauw inkopen gedaan. Boot klaar gemaakt. Nog even snel dit bericht en de foto van Robertus vis(je) op de website gezet. En we zijn klaar om te gaan. We gaan nu door de ZO Bahamas en de Turks en Caicos eilanden naar de Dominicaanse Republiek. De foto van het huisje dat hier het plaatselijk internet centrum is, verdient ook een plekje op de site.

 

Michiel & Robert groeten jullie vanuit de tropische Exumas