Conception Island

22 februari 2008

Na ons vertrek uit George Town hadden we een prachtige zeildag naar Calabash Bay, aan de uiterste NW kant van Long Island juist ten Zuiden van Cape Santa Maria. De wind zou ZO zijn, wat een bezeilde koers naar Long Island inhield. Het werd Oost en dus kruisen, maar het maakte niet veel uit. We maakten een paar slagen, vonden onze weg door het rif voor het strand en ankerden veilig vlak tegen het strand in 3 meter water. Het rif was te ver en er waren te veel golven om te snorkelen, maar een deel van het helder witte strand werd onderbroken door een rots en daar waren genoeg mooi gekleurde vissen te zien.

Vanochtend vroeg anker op om met de ZO wind halve wind naar Conception Island te gaan. 20+ knopen wind, golven van 8 voet, veel zon, veel water over de boot, maar spectaculair zeilen. eerst voorzichtig tussen de riffen door naar open water en in minder dan 3 uur de 21 mijl naar Conception Isl. Een baai die is neergelegd zoals je ze verwacht te zien in de reclame folders van de Bahamas. Eindeloos, ongerept wit stand, onbewoond eiland, palm bomen, dicht struik gewas, een zee met een diep blauwe kleur, die zelfs het blauw van de zee aan het stand van Cuba overtreft, enz. Snorkelen op het rif hier is alsof je zelf in het aquarium zwemt, twee dolfijnen naast de boot die komen kijken wat wij hier doen. Vanavond een kampvuur op het strand, dat kinderen uit een USA-NED echtpaar die drie en een half jaar op hun boot hebben gewoond, gaan aanleggen. Kortom, dit zijn de Bahamas!

En weet je wat? We weten nog niet wat we morgen gaan doen!

Robert en Michiel

23 februari 2008. De volgende dag:

Het werd een tocht met Pasdeautje half om het eiland, door de swell en door branding  om vervolgens in een lagoon te komen, zo mooi, dat woorden tekort schieten. Zie de plaatjes hier onder. De zee schildpadden lieten zich niet fotograferen, maar ze waren er wel degelijk. Met je snorkel bril op, kun je tussen de wortels van de mangroves kijken. Het is mooier dan een tropisch aquarium, want je zwemt er zelf in. We werden kleddernat. De rubberboot stond bij terugkeer halfvol water, maar we kwamen niet zonder benzine te zitten, de camera's bleven droog en we hebben er van genoten.