We zijn weer op de oceaan

Zondag 18 mei 2008

19 gr 45 min Noord en 063 gr 10 min West

Gisteren om 7 uur 's ochtends hebben we St. Maarten verlaten. We zijn weer op weg naar het Noorden. Het is 02:30 uur in de ochtend en we zijn nog 760 NM van Bermuda. De avond voor ons vertrek namen we afscheid van Susie Rittenhouse (Pharos) met wie we sinds Esperanza samen hebben opgevaren. Onze andere cruising buddies, Carl en Cheryl Hellestad (Mystique), vlogen al twee weken geleden terug naar de USA om het huwelijk van de dochter van Cheryl mee te maken.

Met de Pas de Deux zijn we nu begonnen an de laatste etappe van deze reis. Van de benedenwindse eilanden willen we via Bermuda, de Azoren, Isles of Scilly, Cornwall en Devon, terug naar Nederland varen. We proberen om daar in het begin van augustus aan te komen.

Het was tijd om de hustle en bustle van St. Maarten achter ons te laten en om weer eens een flink stuk te gaan zeilen. Gisteren was daarvoor een uitgelezen dag. Om 9 uur stond de spinnaker er op en ging de motor uit. Later verwisselden we de spi voor de gennaker. De weersverwachtingen lijken gunstig voor een kalme oversteek naar Bermuda. Morgen komen we door een gebied met waarschijnlijk heel weinig wind, maar hopelijk kunnen we verderop in de tijd met een ZW wind zeilend in Bermuda komen. Het is een verademing om met de wind schuin van achteren te kunnen zeilen. Hopelijk kunnen we ook het motorzeilen beperken.

Ons grootste probleem is de hitte. Morgen moeten we iets verzinnen om meer schaduw te hebben. We lopen van 7 uur 's avonds tot 7 uur 's ochtends weer in onze nachtelijk routine van 3 uur op en 3 uur af. We voelen ons daar prima bij.

Michiel en Robert