Up the River Dart

Dartmouth 25 juli 2008
 
We zijn inmiddels al twee dagen in Dartmouth. Het kostte even moeite om een goede internet verbinding te organiseren, maar dat is nu gelukt. We hebben een vreemd probleem met onze HF radio (SSB). We krijgen wel een goede verbinding met het walsation van Sailmail, maar kunnen geen data ontvangen of zenden. Oorzaak onbekend. Daardoor even geen updates via de HF radio. We zoeken naar een oplossing. Wordt vervolgd. Ga nu eerst foto´s op de site zetten.
 
We kwamen dinsdag al aan in Dartmouth, waar we werden verwelkomd door Kevin Pyne (de schrijver van het gedicht waaruit het motto voor deze website komt) en zijn partner Clare. Beide heb ik vaak ontmoet tijdens gig wedstrijden op de Isles of Scilly en in Nederland in Muiden (MPM). Het weerzien was geweldig. De volgende dag nam Kevin ons mee in zijn barkas op “zijn rivier”, de Dart. Aanvankelijk wat heiig, maar later steeds meer zon, waardoor alle schakeringen van de kleur groen langs deze mooie rivier duidelijk werden. Helemaal aan de bovenloop kwam een nieuwsgierige zeehond met zijn hoofd boven water om ons te bekijken. Vanavond komen Kevin en Clare bij ons op de Pas de Deux aan boord eten.
 
Voor Dartmouth waren we ook nog een dag in Salcombe. En bijzonder zeevarend en zeezeilend dorp aan een rivier tussen Dartmouth en Plymouth. Het dorp ligt op een steile
helling van waar je een prachtig uitzicht hebt op de rivier en alle boten die daar op hun moorings voor anker liggen. We waren te gast in de Salcombe yacht club, waar we o.a. de douches mochten gebruiken.
 
Als het weer meewerkt, en de zojuist opgehaalde gribfiles zien er goed uit, dan staan we morgen ochtend heel vroeg (03.30 BST) op, om het getijde van 12.30 uur bij Selsey Bill te halen. Dat moet lukken om morgen middag in Weymouth, op Portland Bill, aan te komen.
 
Geschreven uit het bij alle zeilers bekende breakfast restaurant Alf Resco in Dartmouth, door,
 
Michiel
NB
Ons plan is om in het weekend van 2 en 3 augustus thuis te varen in Nederland. in de ochtend van 1 augustus vertrek uit Oostende, 2 augustus IJmuiden, 3 augustus Muiden, met deprijsuitreiking van onze ETA competitie. Hopelijk tot dan!