Voor de Pas van Zuydcoote

21 April 2011

Gisteren na ons vertrek uit Muiden kregen we op het Noordzee Kanaal een escorte van de Store Troll van Frouk Segaar die ons op het water een goede reis kwam wensen. Op de sluis in IJmuiden troffen we Jan van Griethuizen, die ons een grote doos vol paasverrassingen namens het dames gig-team van de Scheveningsche RV aanreikte. Niet alleen de Vliegende Hollander heeft nu een kip als mascotte. Ook op het instrumenten paneel van de Pas de Deux prijkt nu een kip.

Weerbericht is simpel: geen wind. Dus snel bij Seaport IJmuiden de diesel tanks afgetopt en om 17:00 waren we op zee, in de zon. Er kwam zowaar toch een beetje wind, maar na een  uur was die weer op en kon de spinnaker weer in de tas.

Om 21:30 verraste de Vliegend Hollander ons nog met een "riemen op" saluut voor de havenhoofden van Scheveningen. Daarna blakte en, zowel voor Hoek van Holland als op alle andere vaarwegen voor de  kust, veel scheepvaart. De AIS doet wonderen. Wat een mooi ding.

Door al het verkeer hebben we maar weinig geslapen, maar dat halen we wel in. We verwachten voor het weer donker wordt bij Dungeness te zijn. Morgen lekker onder de Engelse kust. Met een beetje wind misschien??

Joost en Michiel