Nog 7 mijl naar de IOS

We werden zojuist opgelopen door de Scillonian III die om 09:15 uit Penzance vertrok. Aan boord de Vliegende Hollander en de Hollandsche Nieuwe met 4 dames en 2 Heren van de SRV ploegen. Het begint nu echt te worden en het Scilly gevoel is duidelijk voelbaar.

Gisteren waren we al om 11 uur in de ochtend voor de sluisdeur van het dock van Penzance, maar dat hielp niet, want de deur is al drie weken stuk. Dus we konden niet naar binnen en buiten kun je alleen maar droogvallen. Gelukkig konden we buiten de deur wel onze diesel voorraad aanvullen, maar voor een overnachting werden we doorverwezen naar de Visserijhaven van Newlyn, 3 km verderop langs de kust. 's Middags troffen we de Nederlandse gig roeisters en we aten met elkaar in opperbeste stemming in de Turks Head. Sibolt had onze Honda generator bij zich, die per ongeluk thuis was blijven staan. We kunnen nu de broodbakmachine gebruiken, vooral als we straks naar Portugal onderweg zijn.

Straks op St. Mary's hopen we de Pas de Deux aan een mooring boei in St. Mary's Pond te kunnen leggen, voor het strand bij Holgate's Green vlak achter de finishlijn van de races. We zijn er klaar voor. WPGC 2011 here we come!

Michiel en Joost