Geluksdag in Gouvìa Marina

Corfu Island, 8 en 9 september

Het leven van cruisers bestaat uit lijstjes met klussen.
ons lijstje van vandaag voor twee dagen hard werken aan de steiger en aan de stekker ('t was te veel voor één dag)


- Dieselolie, 60 liter getankt (als je maar zeilt, dan is een zeilboot best wel zuinig))
- Wal stroom checken, want na Leuca, wisten we nog steeds niet zeker of wij, c.q. de haven in Leuca een probleem had. Nadat we de hoofdzekering weer hadden geactiveerd is de uitslag 1 - 0 voor de PdD. Wal stroom werkt normaal.
- Nieuwe Camping Gaz drukregelaar, was in 5 minuten geregeld en 1 minuut later hadden we weer onze eigen Café Latte. Score 2-0
- Verse groeten en fruit en brood uit de supermarkt op de haven
- Eindelijk een goede snelle internet verbinding waardoor we onze foto's weer kunnen publiceren (de details van het kunstje met de software houd ik voor mezelf)
- foto's uitzoeken, labelen en publiceren; postings schrijven; mail ophalen en beantwoorden. het lijkt wel een kantoor hier aan boord met veel overuren na 5 uur 's middags.
- Olie in de motor en in de Saildrive controleren. Diesel olie controleren op mogelijk  vuil en water. Alles is OK.
- De koppeling van de windgenerator is eergisteren in de harde wind gebroken. Uit oude onderdelen van de Duo-Gen maken we een nieuwe koppeling en krijgen de boel weer aan elkaar. We denken zelfs dat het nu sterker is dan ooit tevoren. Stand inmiddels 3 - 0 voor de PdD.
- Twee volle machines vuil wasgoed in, en weer schoon uit, de wasserij.
- de hoofdklus (dubbele punten waard) werd de watermaker. Hij blijft kuren houden en we hebben hem al meer dan een week niet meer gebruikt. Goed drinkwater is lang niet overal vrij beschikbaar in Griekenland en we willen het ding aan de praat krijgen. We hebben hem nu zo vaak in en uit elkaar gehaald, dat het routine wordt. We doen het dit keer heel zorgvuldig, buiten, in het volle licht van de zon. En ja hoor, we vinden dat in een van de vier terugslag kleppen in het hogedruk deel van de machine een zitting verkeerd om zit. We vervangen ook alle O-ringen in de slagzuiger (wat een pokkenklus). Onderwijl telefonisch advies en goede raad van de leverancier, Rob Wink in Nederland. Geloof het of niet, maar na een hele ochtend sleutelen, zat hij weer geïnstalleerd in het vooronder. Starten, ontluchten en LOPEN kreng! Het is gelukt. Hij heeft 2 uren zonder haperingen gelopen en 60 liter water gemaakt. Heeft er nog iemand klachten over een Schenker watermaker, we kunnen u nu van dienst zijn.

Alles is gelukt. Het was met recht onze geluksdag. Wat wil je ook met een 5 - 0 overwinning op onszelf.

Om 14:00 uur lijnen los en rustig 5 mijl verderop in de beschutting van het fort van Corfu stad voor anker. Motorretje achter de bijboot. Naar de kant. Corfu stad is leuk. De mensen zijn aardig. Wat een verschil met Italië. geef ons Griekenland maar. We zitten aan het grote grasveld onder een parasol naar de jeugd van Corfu te kijken, die daar een training in het edele spel Cricket krijgt.
 Iets verderop is de sportvereniging waar wordt geroeid, gezeild, gezwommen en waterpolo wordt gespeeld.

We zeggen tegen elkaar, dat we een tevreden en gelukkig gevoel hebben zoals we daar zitten. Het schemert, de bijna volle maan komt op en we gaan terug aan boord voor een lekker potje warm eten. Ja, met een glaasje Griekse wijn.

Het laatste, heel erg goede, nieuws is, dat het niet meer zo stervens heet is. Overdag gewoon 29 graden Celcius en 's nachts 20 (da's toch gewoon?)

Michiel en Jan