Palaia Epidavros

Vrijdag 23 september 2011

Het is maar 9,5 mijl van Korfos naar Palaia Epidavros. We vertrekken om 11.00 uur en liggen al om 12:30 afgemeerd aan de kade. Na een snelle lunch in de kuip, is de taxi chauffeur, om ons naar het beroemde amfitheater te rijden, snel gevonden. Deze middag zijn we toeristen met een camera onze nek om vooral veel plaatjes te maken van een van de mooiste en best bewaarde monumenten van de oude Griekse cultuur. We zijn getuigen van verschillende gidsen die demonstreren hoe goed de akoestiek in het openlucht amfitheater is. De geluiden van het doorscheuren van een papiertje, met bolle wangen lucht uitblazen en het vallen van een munt op de grond, hoor je duidelijk tot op de bovenste rijen van het theater. Kijk voor de foto's in het album "Patras/Corinthië/Saronic" op deze website.

We zijn ook weer op een plaats waar Jan en zijn familie in de 80-er jaren al eens is geweest. Toen was het nog mogelijk om op het P-terrein te kamperen. We vinden het grasveld, dat toen de Dalhuisen Camping vormde, herkenbaar aan een rijtje bomen, terug. Tegenwoordig is alles, zelfs in Griekenland, veel meer aan regels gebonden. Een groot bord maakt duidelijk dat kamperen hier niet meer mag. Maar een foto maken van deze voor Jan bijzondere plek kan natuurlijk wel en het moment van herkenning is leuk.

Terug in de haven hebben we nog tijd voor wat huishoudelijk werk. Boodschappen doen, naar de slager voor vers vlees, laundry zoeken, de was er heen brengen en een andere methode bedenken om onze foto's te bewaren. Sinds de laptop het niet meer wil doen, werken we met een externe harde schijf, maar dat leidt regelmatig tot problemen van een vastzittende navigatie PC en foto's die beschadigd raken. Bovendien is het op die manier veel te veel en vooral tijdrovend werk. Dat moet anders. De rest van de middag en de volgende ochtend is Michiel bezig om dit voor elkaar te brengen. Het lukt, met een aantal krachttermen. We werken nu met een andere losse harde schijf met een eigen voeding en nu gaat het veel sneller en zonder fouten. We zijn qua fotowerk weer op orde. Back-ups zijn gemaakt. Alle plaatjes voorzien van een label en datum stempel. En tot slot ook weer de website kunnen voorzien van de plaatjes die bij de verhalen horen.

Epidavros (Palaia = oud) is een plaats die we niet hadden willen missen.

Jan en Michiel