Angistri

7 oktober 2011

Vandaag hebben we een luie dag. Eerst nog eventjes in Perdeka aan het werk, want we kunnen hier water tanken en ook de diesel tankwagen verschijnt op de kade. Daarna Capucino Freddo drinken met Renée en Martin Timmermans aan de haven. Zij gaan vandaag terug naar hun vaste ligplaats bij Athene. Wij gaan vandaag nog naar het eilandje Angistri, met een piepklein haventje aan de NW punt. Het is vandaag nog prachtig weer en we ankeren eerst in de baai ten N van Moni Island, vlak bij Perdeka, om te zwemmen en te lunchen. Mariska en Wendelien hebben bij de bakker in Perdeka Griekse Baklava als lekkernij gekocht. Na het zwemmen en snorkelen (veel visjes vlak onder het wateroppervlak en platvisjes op de zandbodem) maken we onze eigen Café Latte met de Baklava.

Het weer begint een beetje te veranderen en er komt een windje opzetten uit het ZO. Daarmee kunnen we onder zeil naar Angistri. Het blijft nog steeds mooi weer, ook al weten we dat het hier a.s. zondag heel ander weer zal worden met regen en veel wind. Voorlopig deert ons dat niet en zondag zijn we in Athene.

Het haventje van Angistri biedt nog plek genoeg en met het oog op de a.s. verandering in het weer trekken we het anker extra diep in de grond en gebruiken we lange lijnen achter naar de wal. De wandeling door het dorpje is leuk, maar hier zien we voor het eerst duidelijk met eigen ogen, dat de crisis niet alleen in de grote steden zijn sporen na laat maar ook op sommige eilanden. Hotels staan te koop. Er is vrijwel geen toerisme meer. Geen dagtoerisme van het vaste land. Er zijn verschillende gebouwen in aanbouw, maar er wordt kennelijk niet meer aan gewerkt. Bij sommige bouwprojecten zijn letterlijk de hamers neergelegd, toen er kennelijk geen geld meer was. Het is daardoor wat troosteloos hier.

Aan boord gaat vanavond alle eer naar Jan, die drie dagen lang heeft gewerkt aan het voorbereiden van een echte Souvlaki maaltijd. Hij oogst die voor zijn vasthoudendheid, want ons avondmaal is uitstekend en we genieten daarmee een prachtige avond aan boord . Morgen varen we naar Athene. Het zal bewolkt zijn met tamelijk veel wind, maar die komt van achteren. Hopelijk zijn we daar voor het gaat regenen.

Mariska, Wendelien, Jan en Michiel