Nisis Ayios Ioannis

23 augustus 2012
36 graden 32,8' Noord en 026 graden 21,3' Oost

Nisis Ayios Ioannis is een onbewoond eiland (er staan twee kapellen op en er is een kudde geiten) ongeveer halverwege tussen de eilanden Astipalaia en Tilos in de Dodecanese. Het eiland wordt ook Nisis Sirna genooemd. Ben Brunet de Rochebrune schrijft er over in de vaarwijzer Griekenland:

"De baai-ingang heeft zowel aan stuur- als aan bakboord rotspartijen in het water liggen, behoedzaam varen dus. Anker vrij in de baai of vraag toestemmomng om een vrije mooring op te pikken van een van de vissersbootjes, die 's nachts uit vissen gaan. Je zult een verblijf hier nooit meer vergeten."

Wij lagen vannacht aan de mooring in de baai van Agios Ioannis. We telden sterren tot we er duizelig van werden. De ervaring was onvergetelijk.

Michiel en Arjen