80 mijl voor Syracusa op Sicilië

19  oktober 2012; 17:45 uur MET
37 graden 20,4' Noord en 017 graden 13,9' Oost

We maken een prachtige oversteek van Giekenland naar Italië. Het weer kan haast niet beter. Onbewolkt. Overdag 27 graden in de kuip en 's nacht alleen maar een dun jack boven je T-shirt en korte broek. De wind is NO, dus schuin  van achteren, met een  kracht van 3 à 4 Beaufourt. We worden heel comfortabel naar Sicilië  gewiegd. Ons wachtsysteem is 3 uur op en 3 uur af en doordat het allemaal  zo rustig gaat slapen we goed en  veel.

Er is één probleem terug gekomen, dat ons wel bezig houdt. De capaciteit van de  accu's is zo ver terug gelopen, dat we er vrijwel niets meer aan hebben. Doordat de zonnepanelen overdag zo veel zon krijgen en we ook de DuoGen (watergenerator) in het water hebben,kunnen we bij daglicht zonder motor varen. 's Nacht moet de motor ongeveer "3 uur aan / 3  uur uit" om de navigatiesystemen en de verlichting te laten werken. Hopelijk is  er straks als we in Malta zijn genoeg tijd en gelegenheid om dit heel vervelende euvel te laten  verhelpen. Het gekke is dat mijns inziens de accu's nog helemaal niet zo oud zijn. Waarom de capaciteit nu zo beperkt is, is vooralsnog een raadsel.

Desalniettemin hebben we het zeer naar ons zin. We lezen allebei weer eens een boek achter elkaar uit. En voor de innerlijke mens wordt uitstekend gezorgd. Behalve aan elektriciteit hebben we niets te kort.

We  melden ons later weer, naar verwachting vanuit Syracuas in Italië. Nog 80 mijl te gaan. Aankomst daar ca 0900 uur morgen ochtend?

Michiel en Joost