We zijn weer op dreef

29 januari 2008
 
Wij gaan weer op pad. Het weer lijkt nog steeds gunstig uit te gaan pakken en met een vertraging van 24 uur gaan we toch proberen om vannacht naar de Bahamas te gaan. We gebruiken de nacht, omdat het dan meestal minder hard waait en we minder golven hebben. We gaan niet vanuit Miami, maar rechtstreeks vanuit Ft. Lauderdale.
 
Dankzij onze monteur vriendjes is onze technische leed weer verholpen. De patiënt is weer gezond gemaakt. Dit maal was de oorzaak een lekkend membraam van de brandstofpomp. Met hulp van Jay, van Yacht Maintenance hier in Ft. Lauderdale, kregen we een nieuw onderdeel dat hij vanmiddag heeft geïnstalleerd. De olie die we in de bilge en onder de motor vonden kwam gelukkig niet alleen uit de brandstof pomp. De Saildrive bleek te veel olie te bevatten (foutje van de monteurs) en die werd er gewoon uit gegooid. Alles is weer schoon en heel. De kleppen werden nog eens nagesteld, nu bij een warm gedraaide motor en ons vertrouwen in de technici, het zijn vriendjes geworden, is nog hoger dan het al was.
 
We zijn allebei de USA een beetje zat. Vooral de bureaucratie hier is om dol van te worden. Vanochtend moesten (althans zo had US Customs and Border Control in Miami ons opgedragen) we ons in persoon melden om onze formulieren I-94 te overhandigen. Nadat we een half uur gewacht hadden en nadat we vervolgens naar een volgend loket werden verwezen, riep de mevrouw achter dat loket met boze stem, dat het helemaal niet nodig was en dat we onze I-94’s gewoon met de post uit de Bahamas moesten terug sturen. Wij zijn er helemaal klaar mee.
 
Vanavond om 21.00 uur EST varen we uit. Op naar de Bahamas. Goodbye USA. We melden ons weer!