BVI als vanouds

22 april 2008, Bitter End Yacht Club

We zijn zojuist aan gekomen in de North Sound van Virgin Gorda. Ons anker ligt in hetzelfde gaatje voor de Bitter End Yacht Club, waaruit we het twee jaar geleden hebben opgehaald. We waren hier toen twee maal een aantal dagen achtereen. We trokken toen o.a. op met de Doordrijver van Paulien en Tjalko. Dit keer moesten we natuurlijk terug. Morgen lopen we de trail over de top van het eiland, gaan we biertjes drinken bij Saba Rock, nadat we eerst hebben gesnorkeld op het rif van Saba Rock, we gaan pasta eten bij de Fat Virgin. Misschien lukt het zelfs om weer een paar lasers te huren voor een uurtje spelen. Ik schrijf dit allemaal om de mensen, die hier al eens eerder waren, stinkend jaloers te maken, met opzet.

Sinds Jost van Dyke hebben we uitgebreid genoten van de BVI. We waren twee maal in de Soggy Dollar Bar. We liepen het hiking trail van Great Harbour over de 315 m hoge top van het eiland naar Little Harbour. We hadden weer een persoonlijke ontmoeting met Foxy himself. Cane Garden Bay staat 's nachts nog steeds stijf van de muziek. Het zeilweer is prachtig. De passaat is dankzij een storing ten N van ons niet zo sterk en het weer blijft maar mooi. Een bijzondere avond hadden we jl. vrijdag toen we werden uitgenodigd voor de borrel en het avondmaal bij vrienden van Susie Rittenhouse (Pharos). Mimi en Bill waren onze gastvrouw en gastheer hoog bovenop Great Camanoe Island. Vrij uitzicht op Marina Cay, Trellis Bay en Virgin Gorda aan de horizon.

Op Peter Island was het in het weekend zo druk dat we uitweken naar een heel stille ankerplaats aan de Zuidzijde in White Bay. De volgende dag naar The Bight op Norman Island waar de Willy T (een drijvende bar) voor anker ligt. Het snorkelen in de caves was nog beter dan twee jaar terug. We hadden onder water een ontmoeting met een twee meter lange Barracuda. Gisteren waren we in Trellis Bay en gingen luxe eten bij The Last Resort op Bellamy Cay. Vandaag weer mooi gezeild naar de Bitter End Yacht Club. Het kan niet op. Te veel om allemaal te vertellen.

We blijven hier waarschijnlijk 2 dagen en gaan daarna via Saba naar St. Maarten waar we op de 28e Emmy en Matthijs (echtgenote en zoon van Robert) van het vliegtuig gaan halen. Internet is maar spaarzaam beschikbaar, maar we blijven proberen.

Michiel en Robert