halverwege in windstilte

21 mei 2008; 01:30 AST

positie: 26 gr 04 min Noord en 063 gr 52 min West

Vandaag om half vier waren we halverwege de etappe St. Maarten - Bermuda. 436 NM op de log en nog 436 te gaan. De mijlpaal passeerden we in vrijwel windstil weer. Boot snelheid 6 knopen, wind 6 knopen recht van achteren. Zon recht boven de boot. 37 graden in de kuip onder de zonnetent. Robert leest Tolkien's "In de ban van de ring". Michiel heeft inmiddels "The Dangerous book for Boys" (gekregen van Caroline en Dick de Kock) helemaal uit en halverwege het vervolg op "The Riddle of the Sands" van Sam Llewellyn. Er is een weersverandering op komst. Het stormt nu ten W en ten N van Bermuda, daar komt een front achteraan dat ons ZW wind, waarschijnlijk met buien, gaat geven. Hopelijk daalt de temperatuur ook een beetje. Als er niet iets tegen zit, dan hopen we tussen vrijdag avond laat en zaterdag ochtend vroeg in St. George's op Bermuda aan te komen.

Vandaag alleen een paar vogels, waaronder een tropic bird (de nationale vogel van Bermuda), maar geen dolfijnen of walvissen, gezien. Gisteren wel dolfijnen om de boot en vannacht is een vliegende vis achter het stuurwiel gecrasht. Robert heeft een requiem voor hem gezongen.