Onderweg naar de Azoren

3 juni 2008; 00:50 hrs UTC
Positie: 32 gr. 46 min N en 063 gr. 38 min West

Na 9 dagen Bermuda zijn we weer op de Atlantische Oceaan. Gisteren om 11:30 lokale tijd zijn we uitgevaren van St. George's voor onze langste oversteek van deze reis, 1676 mijl naar het eiland Flores van de Azoren. Vooralsnog loopt onze koers naar Porto des Lajes aan de ZO punt van Flores. Flores is het dichtste bij en we willen daar eerst naar toe voordat we naar de andere eilanden (Faial, Sao Miguel, Terceira) gaan.

Eenmaal los van de wal hebben we onze horloges drie uur vooruit gezet, zodat ons tijdverschil met Nederland nu nog maar twee uur is. De ochtend besteden we aan inkopen van voorraden voor drie weken, uitklaren bij de douane, het stuwen van alle inkopen aan boord, zee klaar maken van de boot en nog een douche bij de Yachtclub.

Het weer is prachtig, overdag windkracht 4 schuin van achteren. We zeilden tot het donker werd onder gennaker. De wind is nu naar het Zuiden gedraaid en afgenomen tot 9 knopen. Doordat het val brak lag op een gegeven moment de gennaker in zee. Waarschijnlijk door geschavield op een beschadigde schijf van het blok boven in de mast. Alles kwam zonder schade weer terug aan boord en we hebben een reserve val in de mast hangen. Morgen overdag kan hopelijk de gennaker of de spinnaker er weer op.

Wordt vervolgd.

Michiel en Robert