Skiathos

Skiathos, 18 april 2012

39 gr 09,9' Noord & 023 gr 29,5' Oost

Gisteren schreven we dat we van plan waren om op Skiathos bij Koukounaris Beach te gaan overnachten. Maar in de loop van de dag verslechterde het weerbericht voor vandaag verder. En de kans was groot dat we verwaaid en verregend zouden komen te liggen. En onder die omstandigheden kun je beter bij een stadje aan een kade liggen dan bij een strand, waar niemand iets te zoeken heeft met veel regen en wind. We zijn dus nog 10 mijl doorgevaren naar de plaats Skiathos zelf. Het werd een inspiratieloze etappe. Geheel windstil, matig zicht, een onaangename deining uit het ZO. Het stadje zelf biedt een aardige aanblik. De baai is prachtig. Weliswaar open naar het ZO, maar door een paar eilandjes die er voor liggen was de deining uit die richting niet meer hinderlijk toen we eenmaal vast lagen en het slechte weer zou immers uit het NW komen.

Achteraf waren we blij met ons besluit om niet naar het piepkleine haventje bij het strand te gaan. Het heeft vannacht en het grootste deel van de dag heel hard gewaaid. De regen kwam met bakken tegelijk naar beneden. De kleine maar diepe depressie is recht over ons heen getrokken. Het werd dus een dag waarop we ons 's ochtends vroeg nog maar een paar keer extra in ons bed hebben omgedraaid. Pas vanmiddag werd het weer een beetje droog en zijn we de trappen opgeklommen in het stadje dat tegen de heuvel achter de haven geplakt ligt. We maakten een forse wandeling door Skiathos, dat wacht op de toeristen voor wie het seizoen nog niet is begonnen.

Verder valt er over deze dag weinig te zeggen. Morgen lijkt het weer verder te gaan opklaren. De wind neemt af komt, althans volgens de weerberichten, voor ons van de goede kant. Morgen hopen we verder de Sporaden in te zeilen.

Michiel en Freek