Groenland, Fredriksdal

30 juli 2007

We zijn gisteren goed aangekomen in Groenland. In Fredriksdal werden we verwelkomd door Herman Marres en Rian
de Jong, dien daar een dag eerder al waren aangekomen met hun 'Lyra'. Het was een adembenemend mooie tocht, na de twee stormpjes die we eerst moesten trotseren. Adembenemend, vanwege de ijsbergen waar we tussendoor manouvreerden. De een nog indrukwekkender dan de ander. We ginge zo dicht bij als we durfen bij een paar hele grote exemplaren. Ondertussen goed opletten dat geen growler raakten. Die dreven in grote aantallen rond, vooral in de lij van een ijsberg. Groenland is zo mooi dat woorden te kort schieten. Ik zit nu evne op de pc van de plaatselijke school om dit bericht naar het thuisfront te sturen. We maakten honderden foto's.
Een voor een unieke plaatjes. Vandaag werden we rond geleid door Ren'e een plaatselijke jonge vent met een academische opleiding in Denemarken, die vanwege de vakantie in zijn geboorte dorp is. O.a om de computer van de school, waar zij vader schoolhoofd is, te repareren. Er wonen hier 500 mensen. Iedereen keek ons eerst als vreemden aan.
Nu worden we al door de vrouwen op straat omhelst en de kinderen willen ons allemaal een hand geven. De mannen zijn vooral benieuwd naar onze verhalen. Wat een volk! als je de kans hebt ga er heen. Als je er bent, dan weet je dat je dit niet wilt missen.

Michiel en Arjen