Langs de kust van Labrador

21 augustus 2007, 07:57 uur UT
53° 8' Noord &  055° 36' West

We zeilen in de nacht langs de kust van Labrador, van Cartwright naar onze volgende bestemming, Battle Harbour. De vuurtorens van Labrador staan op 4 à 5 mijl afstand naar ons te pinken. Bij de zonsondergang was de maan nog even boven de horizon. Nu zijn er nog enkel sterren. Er zijn vrijwel geen wolken. De wind is afgenomen. Er staat nog een heel lichte swell. Sterren zo ver als je kunt kijken rond om ons heen, tot op de horizon, de melkweg als een langgerekte nevel recht boven de mast. Vallende sterren om ons heen die je op allerlei mooie en nuttige wensen brengen. Kortom, het is prachtig.
De radar staat aan om ons te waarschuwen voor de laatste ijsberg van het seizoen, zo die mocht besluiten om onze koers te kruisen. Arjen, slaapt en ik zat om me heen te kijken naar al dit moois. Nu zit ik even achter de kaartentafel om het log bij te schrijven en om jullie te vertellen over al dit fraais dat we op dit moment mee maken.

Gisteren, hebben we (alweer) afscheid genomen van Rian en Herman op de Lyra. Het leek haast wel of we niet meer van elkaar af konden komen. Maar nu trekt voor ieder van ons weer de reis en de bestemmingen die we willen bereiken. De Lyra naar de Great Lakes en de Pas de Deux naar Nova Scotia, New England en Nieuw Amsterdam. We hebben met onze twee boten een fantastische tijd gehad. Gisteren avond zaten we voorlopig  voor de laatste keer met elkaar samen aan boord van de Lyra. Met elkaar genoten van de Caribou stew die Rian had gekookt (het toetje en de wijn werden door de PdD ingebracht), nog meer foto's uitgewisseld, en de vriendschap die we van elkaar hebben genoten bezegeld.

Goede reis Lyra. Goede reis Pas de Deux. We blijven in contact met elkaar.