Weer een mijlpaal bereikt

Halifax,  3 september 2007

 

Vanochtend om 06.00 lokale tijd waren we in Halifax en meerden we vervolgens af in de jachthaven van het Royal Nova Scotia Yacht Squadron (RNSYS) aan de Northern Arm. We waren lekker moe en zijn eerst nog een paar uurtjes gaan slapen. Om 10.00 werden we weer wakker, inmiddels een stuk fitter en maakte Arjen weer een mooi ontbijt met gebakken eieren, bacon, tomaat en kaas in zijn eigen stijl. De laatste 50 mijl deden we weer met de wind recht op de neus. Aanvankelijk met heel weinig wind, zodat we moesten motoren, geleidelijk toenemend, zodat we moesten gaan kruisen. We gingen beurtelings drie uur slapen, terwijl het buitengaats steeds harder ging waaien, maar wij kwamen onder de invloed van de wal en we dreven met het eerste licht naar de RNSYS. Of het goede planning was, of geluk, dan wel een combinatie van die twee, mag ieder voor zich uitmaken. We waren blij dat we er waren. Weer een mijlpaal bereikt. Wel iets later dan ooit gepland, maar een echte trekker heeft nooit haast en van de extra tijd, die we in in Groenland bleven, zullen we nooit spijt krijgen.

 

De jachtclub is in veel opzichten het summum. Twee zwembaden, speciale zeilschool voor de jeugd, prachtig in oude stijl gebouwd clubhuis met bar en restaurant, complete werf voor de schepen van de leden, werkplaats voor masten en zeilen, laundry, douches, gratis draadloos internet over de hele haven, prachtig uitzicht op de Northern Arm, enzovoort, maar bovenal gastvrij. Leden van allerlei pluimage schieten je aan om te informeren waar je vandaan komt, hoe het was  of om te vragen of ze je kunnen helpen.

 

Wij besloten vandaag om lekker niks te doen. We lummelden wat rond en hadden eindelijk tijd om zelf eens naar onze eigen website te kijken. Zodoende probeerden we ook zelf nieuwe functionaliteit uit, van de slide show voor de foto albums, op deze website. Als je de foto’s op een leuke, complete en niet veel tijd kostende manier wilt bekijken, dan is de slide show een absolute aanrader. Gewoon album openen, de foto waarmee je wilt beginnen (meestal de eerste) aanklikken en verder kijken hoe het vanzelf gaat. Als je er genoeg van hebt, gewoon op het kruisje klikken, en klaar. Wil je een bepaalde foto wat langer bekijken, klik dan even op de twee verticale balkjes en de show stopt tot je weer klikt om verder te gaan. We hebben hopelijk nu ook het probleem dat de site ’s nachts uit de lucht ging (het is bij ons dan nog gewoon dag) opgelost. Suggesties voor verdere verbeteringen en jullie commentaar blijft zeer welkom. We kunnen niet alle reacties en mails beantwoorden, maar we lezen ze wel allemaal. Blijf graag sturen. Op die manier blijft het tweezijdige communicatie en dat vinden we leuk.

 

Morgen klussen en, hopelijk met een auto van een van de leden, Robert van het vliegveld ophalen. Daarna dompelen wij ons geheel in het toeristisch geweld van deze stad. Verslag daarvan volgt ongetwijfeld nog. Tot dan.

 

Michiel en Arjen