Tegenslag

Woensdag 19 september 2007-09-19
 
We liggen al een paar dagen bij een werf op Deer Island in Maine. We hebben wel het idee dat we bij Billings Marine & Diesel in Stonington, in goede handen zijn, maar we liggen sinds maandag ochtend stil. Ons grootste probleem is een lekkende injector waarvan de buis waarmee deze in de cylinderkop zit er niet uit wil. Voorts hadden we weer een probleem met de dynamo, die nog steeds niet voldoende laadstroom geeft. Door een van de monteurs hier is daar nu een kleinere poelie op gezet waardoor die meer toeren draait en zo meer stroom oplevert. De praktijk moet maar uitwijzen of dat ons probleem oplost. Ook wil onze boiler niet meer opwarmen als de motor draait. De oorzaak daarvan weten we nog niet.
 
Via onze nieuwe vrienden hier op Deer Island, Philip en Linda Glaser, kwamen we in contact met deze uitstekende specialisten en we hebben samen met Phil op maandag ochtend de boot omgevaren naar Stonington aan de Zuidkant van Deer Island. Het blijft gelukkig wel schitterend weer en Stonington is een plaatje dat zo uit een fotoalbum over New England lijkt te zijn weggelopen.
 
Als dank voor alle hulp hebben we 4 grote kreeften gekocht die we maandagavond bij Phil en Linda thuis hebben opgegeten. Het was maar een klein gebaar van dank voor alle hulpvaardigheid en adviezen die deze mensen ons hebben gegeven, bovendien was het ook nog eens heel gezellig.
 
Gisteren waren we de hele dag op de werf en hebben we ons zelf bezig gehouden met klussen. We haalden o.a. de benzine generator uit elkaar, maakten die eens goed schoon en vernieuwden een aansluiting in het brandstofsysteem, en zo waar, het ding loopt schijnbaar weer ongestoord. Dat is een geruststelling want door onze eigen fout hebben we onze transformator, die de walstroom van 110 v in de USA omzet naar 220 v bij ons aan boord voor de acculader, laten verbranden.
 
Het goede nieuws is dat Angèle a.s. zondag naar Boston komt en dat zij twee weken met ons mee zal varen, hopelijk t/m ons a.s. verblijf in New York. Wij hebben in 1970-1971 bijna anderhalf jaar in de Big Apple gewoond. Bovendien heeft Angèle, dankzij een succesvolle speurtocht van Arjen, straks een nieuwe transformator in haar bagage bij zich. Op dit moment hoor ik naast mij een angstaanjagend geluid, waarmee de voering van de injector uit de motorkop wordt geboord. Jullie zien het, voor elk probleem is er altijd wel een oplossing. Hoe dit probleem gaan eindigen is echter op dit moment nog onzeker. Lees verder later. Tot dan.
 
Michiel & Robert