Port Jefferson, Long Island Sound

1 oktober 2007

We zijn vanmiddag in Port Jefferson aangekomen, na een prachtige zeiltocht. Sinds ons onvrijwillige oponthoud in New Bedford hebben we alleen maar mooi weer gehad. Wind mee, niet meer dan 15 knopen, spinaker op, alleen maar zon en een prachtige omgeving.

Newport was, uiteraard, een aparte beleving. Het is en blijft het zeil-Mekka van de USA. Je merkt er echter niet veel van. Wel veel boten (ook hele mooie), maar nog veel meer toerisme. Het hele waterfront is ingenomen door restaurants en private "piers". Het is er stinkend duur, maar de paar terrasjes die er zijn waren zeer de moeite waard en een avondje bieren in een van de open lucht bars is niet te versmaden. Na Newport gingen we naar nog zo’n zeil-Mekka, Block Island. Helemaal ingesteld op de watersport. We hadden het eiland bijna voor onszelf. We konden kiezen uit de mooring die we wilde. Het seizoen loopt hier af en er wordt opgeruimd. Het was er wel prachtig.

Van Block Island, de hele dag onder spi in de zon, naar Old Saybrok, dat volgens de pilot zeer de moeite waard was, maar ook pilots hebben het soms mis. Er was geen zak aan, de haven was steenduur en het dorp was ruim een half uur lopen van de haven. Gelukkig was daar wel een echte Amerikaanse pub, met twaalf TV-schermen, waarop American football, car racing, baseball, college basketball, het weerbericht en het lokale news allemaal tegelijk werden vertoond. Bovendien stond er een soort van sjoelbak, waar iets wat op curling leek werd gespeeld en werden er op weer andere beeldschermen allerlei andere spellen gespeeld. Het was er bovenal gezellig en ook dit was heel erg de united states of America. Na de lange zeildag was de wandeling een aangename ontspanning en toen we langs de deli kwamen, ging die net dicht, waardoor we geen boodschappen meer konden doen en die dus ook niet de lange weg terug hoefden te dragen, want we waren de rugzakken vergeten mee te nemen.

Vandaag halverwind met het volle tij mee, diep de Long Island Sound in. Port Jefferson werd de bestemming. Een diepe inham in de Zuidkust, ooit het winterhoofdkwartier van het circus Barnum. Ook hier weer veel historical sites, zoals overal in New England. We wandelden door de stad, deden nu wel boodschappen, met onze rugzakken, de jachtclub, die er wel heel leuk uitziet, was helaas dicht op maandag, maar we vonden weer zo’n Amerikaanse bruine kroeg. De dag werd besloten met een paar uurtjes internetten en site updaten in het Port jefferson Village centre en een door Robert gemaakte nep nasi maaltijd, die helemaal niet zo nep was. Kortom weer een leuke dag, waarvan we er al zo veel hebben.

New York ligt nu op steenworp afstand. Overmorgen hopen we onder het Statue of Liberty voor de Battery Park van Downtown NY langs te varen. Tot dan!

Michiel, Robert en Angèle