Delray Beach, dag 2

21 november 2007

We zijn vandaag blijven liggen in de Tropic Isle Harbor, achter het huis van Elliot en Eleanor Goldstein. We hadden toch een dag over, het was prachtig weer en onze gastvrouw en -heer nodigden ons uit om ons verblijf te verlengen. Daardoor hadden we alle tijd van de wereld voor een paar nuttige en aangename dingen zoals uitgebreid douchen, het beddengoed wassen en drogen. Het was ook weer tijd voor een mastinspectie, die ons dit keer ook opleverde dat we nu precies weten dat de mast 17,03 meter boven de waterlijn uitsteekt. Dat betekent dat we straks in januari als we naar Miami gaan, niet onder de enige vaste brug over de ICW die lager is dan 65 voet, door kunnen. Die brug heeft een doorvaarthoogte van 56 voet en wij meten er omgerekend 57 (zonder de vereeniging standaard wel te verstaan). Dat is echter geen probleem, want we kunnen gemakkelijk buitenom en daarmee vermijden we ook een groot aantal beweegbare bruggen.

Het was weer mooi weer en met een camera boven in de mast gezeten, kwamen er nog een paar heel aardige plaatjes te voorschijn. Je kunt o.a. zien dat de Oceaan hier maar een paar 100 meter vandaan is. Daartussenin ligt eerst nog de ICW de 1A1 highway die langs de hele Oostkust van de USA loopt, de hotels, de boulevard en het strand. Het is allemaal wel heel erg Florida.

Doordat we hier op een redelijk goed Wifi netwerk konden inloggen, mochten onze computers ook weer eens flink aan het werk. Website updaten. Mail ophalen en beantwoorden. Telefoneren via Skype en nog zo wat van die handige internet zaken.

Morgen is het al vroeg hoog water en we moeten over een drempeltje bij de ingang heen voordat we op de ICW zijn voor de 20 NM die we nog naar Ft. Lauderdale hebben te gaan. Omdat het hier in de USA morgen Thanksgiving Day is kunnen we pas maandag met de werf praten over de stalling van de boot en het werk dat we daar aan de Pas de Deux willen laten doen. We gaan er waarschijnlijk wel vrijdag of zaterdag al naar toe, want we hebben heel wat te doen voordat we de boot op de kant kunnen zetten om ruim een maand op te drogen.

Maar morgenochtend nemen we hier eerst nog afscheid van Elliot en Eleanor Goldstein die ons hier zo gastvrij hebben onthaald.

Michiel en Robert