Marathon, 11 januari 2008

Marathon is een van de centra voor boaters in Zuid Florida. Vogels van allerlei pluimage en van allerlei nationaliteiten kom je hier tegen. De meerderheid is weliswaar Amerikaans, maar ook veel Canadezen en allerlei hispanics. Europeanen zijn ver in de minderheid. Behalve die ene Nederlander zijn hier een paar Engelsen en is er schijn baar ook een Duitser, maar die hebben we zelf niet gezien. Maar ja er liggen hier maar 160 jachten aan de moorings van Boot Key harbor. We maakten een praatje met de brugwachter, die een aardig zicht heeft op wat hier zo al binnenkomt en uitvaart. Ook de havenmeester weet een paar aardig verhalen te vertellen, maar voegt daar steevast aan toe dat “we didn’t hear it from him!”
 
Aan de oceanside kom je veel zeilboten tegen, aan de bayside zijn het voornamelijk motorboten (met veel PK’s). Qua volk maakt het niet zo veel uit. Getaande live-aboards, die eenmaal kwamen en nooit meer weg zullen gaan. Veel “oude” hippies die waarschijnlijk nog in Woodstock zijn geweest. Ze zijn alleen een beetje ouder geworden en de meisjes zijn wat meer getekend in lijf en gezicht, maar ach in de bar, die de favoriete hangout is voor velen, is het best gezellig.
 
Wij togen er vandaag weer op uit met onze fietsen. Praatje met de brugwachter. Fietstocht naar het strand. Conch fritters en cooked shrimps in de Keys fisheries. Het is allemaal zeer Amerikaans. Dat betekent dat er ook een bepaalde saaiheid overheen hangt. Alles is een beetje hetzelfde, maar wij kijken wel onze ogen uit.
Morgen hopen we van hier de 45 NM naar Key West te gaan overbruggen. Daar blijven we dan twee dagen. Daarna uitklaren uit de USA en maandag in de loop van de middag de USA territoriale wateren verlaten op weg naar de voor veel Amerikanen “verboden” bestemming: Cuba. Of dat allemaal zonder problemen en gedoe gaat verlopen, weten we nog niet, maar hopen we wel. Blijf lezen. Spannend is het zeker!
 
Michiel en Robert