Nassau, New Providence Island

4 februari 2008

We liggen voor anker bij Nassau in de haven vlak achter de Terminal voor de grote Cruise schepen. We kijken uit op het luxe resort Atlantis op Paradise Island aan de andere kant van de haven. Voor ons liggen twee 21 m hoge bruggen die Paradise Island met het hoofd eiland verbinden. Gisteren maakten we een korte wandeling op de wal, maar van de stad hebben we nog niet zo veel gezien. Dat staat voor vandaag op het programma. We blijven hier waarschijnlijk een paar dagen en we willen o.a. naar het luxe oord Atlantis gaan (met onze handen op de rug). Verder schijn je hier wandelingen onder water te kunnen maken. We zullen eens zien of dat iets voor ons is.

Gisteren hebben we de ongezelligheid van de Chub Cay Marina omgeruild voor een mooie ankerplaats aan de oostkant van Frazer's Hog Cay, net om de hoek van Chub Cay. veel wit strand en water met allerlei schakeringen van blauw, die ontstaan door de verschillen in de diepte van het water. We maakten te voet een ontdekkingstocht over het eiland en klauterden een stuk over het rif aan de oever. Gisteren ochtend vroeg anker op voor de 32 mijl tegen de wind in naar Nassau. Het werden er ruim 40 omdat we moesten kruisen. Dat was niet erg, want het was schitterend zeilweer. 11 - 14 knopen wind, die door de thermiek van New Providence Island mooi met ons mee liftte.

Gisteren avond zagen we in de bar van de Green Parrot, bij het dinghy dock nog een stuk van de Superbowl. We hebben de afloop niet afgewacht. Vandaag vinden we wel uit of de Patriots of de Giants hebben gewonnen.

 

PS: De Giants wonnen met een TD in de laatste 50 sec van de 4th Q op een 4th down!

Michiel & Robert