Morgen drijven we weer in het water!

27 maart 2008
 
Zonder verdere tegenslagen hopen we morgen middag in de kraan te hangen om weer te water te gaan. Juanito heeft vandaag in zijn werkplaats in Boquerón de nieuwe onderdelen in de saildrive gezet en morgen ochtend vroeg komt hij de saildrive weer in de boot installeren. Met de Yachtclub en de dockmaster is in principe afgesproken dat we morgen middag weer een vrij rond varende boot worden.
 
In afwachting van de berichten over de saildrive huurden we gisteren samen met Carl en Cheryl een auto en verkenden het NO van Puerto Rico. Onze belangrijkste bestemming was het El Yunque National Forest. Een tropisch regenwoud op de flanken van de El Yunque Peak. Veel watervallen, indrukwekkende natuur, fantastische uitzichten, sportief klimmen, zwemmen onder de waterval, klauteren over spekgladde rotsen, kortom we maakten veel foto’s. In het album vind je een impressie van wat wij zagen en beleefden. Later op de dag gingen we naar Fajardo, waarvandaan de veerboten naar de Spanish Virgin Islands vertrekken. We bezochten Puerto del Rey, de venue waar Marieke een paar jaar geleden met haar “Something Hot” Heineken vrouwen zeilteam op het podium stond van de Heineken Regatta in Puerto Rico. Van Heineken hadden we al gehoord dat Puerto Rico een van hun belangrijkste exportmarkten is. Welnu, dat klopt. Op iedere straathoek zitten locals met flesjes Heineken in hun hand en het is werkelijk overal te krijgen. En…., het kost niet meer dan een gewoon biertje. Sterker nog, het gewone biertje hier is een flesje Heineken. Onderweg stopten we nog bij West Marine een van de grootste vestigingen om weer leuke, handige, nuttige en noodzakelijke dingen voor onze boten te kopen.
 
We besloten de dag (avond) in Old San Juan. Een prachtige oude stad met veel oude gebouwen, kerken, citadels, forten en wat heb je nog meer. Ook een mooi Italiaans restaurant waar we een geweldige penne pasta verorberden, voor we de laatste 120 km naar Ponce aanvaarden. Morgen weer varend verder?
 
Michiel en Robert