Palmas del Mar

30 maart 2008

18 gr. 04,7 min. Noord
065 gr. 47,9 min. West

Een prachtig resort, aan  de oostkust van Puerto Rico, dat heel sterk doet denken aan Port Grimault in Zuid Frankrijk. Prachtig aangelegd. Golfbaan om alle huizen. Veel huizen met een eigen steiger voor de boot. Sommigen bouwen niet eens een huis, maar de boot ligt er wel aan het eigen stuk land. Oorspronkelijk lag er voor Palmas del Mar een, door een dam beschutte, baai, waarin je goed beschermd kon ankeren. We kwamen hier vanochtend vroeg binnen (we zeilden door het einde van de nacht en in de zonsopgang) en we lagen opeens in een knots grote marina "under construction". Niks meer ankeren. We liggen in de toegang tot het resort aan een  paal te schommelen. Morgen willen we hier weer weg om naar Vieques te gaan. We willen een paar dagen aan de Zuidkust van dit Spaanse Maagden eiland blijven, want we hopen daar beschermd te zijn tegen harde wind en veel hoge golven uit het ONO die van dinsdag t/m donderdag worden verwacht. We varen nog steeds gelijk op met Mystique. Het buddy zeilen met hen bevalt ons uitstekend.

Nadat we vrijdag weer in het water waren, slaagden we er om 11 uur 's nachts in om de boot over de ondiepte voor de kraanbaan te werken (kwestie van een geul graven met de kiel van de boot). We vertrokken die nacht om drie uur uit Ponce en motorzeilden naar Puerto Patillas. Een voormalig vissersdorp met veel aardige mensen, een leuk strand met veel kroegjes, een winkel waar behalve Dove ijsjes, twee zakken chips en een fles rum, niets te krijgen was. Verder was er niet veel te doen, maarwel gezellig. Twee enorme Maria's (vlgs ons moeder en dochter) gaven ons een lift naar de dieselpomp. Dat was maar goed ook, want lopend hadden we dat nooit gehaald, om nog maar te zwijgen van de terugweg met drie jerrycans met elk 18 liter diesel.

We aten een door Cheryl gemaakte chili aan boord van Mystique, voordat we omrolden van de slaap. Daar hadden we een beetje tekort van gehad. En 's ochtends vroeg weer op. Je hebt wel lekker veel aan je dag als je 's ochtends al op je bestemming bent. Het belangrijkste is echter dat je in de late nacht/vroege ochtend de harde wind van de passaat en de daarbij horende golven kunt vermijden.

Michiel & Robert