628 mijl van Bermuda

19 mei 2008, 0230 uur Atlantic Standard Time (AST)

positie 21 gr 56 min Noord en 063 gr 26 min West

Bij ons blijft het 6 uur vroeger dan in Nederland, waar de maandag ochtend files nu over de verkeersinformatie van half negen worden opgesomd. Hier hebben we nog steeds een Oosten wind van 9 -12 knopen en we gaan met een vaartje tussen 5 en 6 knopen op Bermuda af. Straks om 0715 AST krijgen we het weerpraatje van Chris Parker over de SSB radio. Het zal er wel op neer komen dat we de restanten van een koufront over ons heen krijgen (wolken en misschien zelfs een beetje regen), dat de wind naar het ZW draait (nog steeds wind mee) en toe neemt tot ca. 5 bft (goed voor onze gem snelheid en voor het opladen van de accu's). Kortom bij ons geen files. Enige verandering in het weer zou niet gek zijn. De laatste dagen is het overdag te warm. Af en toe is het bijna 40 graden binnen in de boot. Buiten staat de zonnetent over de kuip tegen de hitte van de zon. Overdag kun je niet veel doen. Het is te warm, zelfs om te slapen. 's Nachts is het zeer aangenaam. Volle maan, een paar wolken en een kalme zee.

In St. Maarten hebben we ons als vrijwilliger aangemeld om mee te doen aan een project van een Franse studente aan de universiteit van La Rochelle voor haar Ph.D. graad. Drie maal daags doen we observaties van de omgeving. We houden aparte logs bij van alle dieren die we zien en van alles wat we in en op de zee aantreffen. Camille Parrain is een zeilster en vaart zelf in een delivery crew op een Swan naar de Middellandse Zee. Het is leuk werk en het maakt ons extra alert op de natuur om ons heen.

Als we onze gemiddelde snelheid vol weten te houden, dan hebben we waarschijnlijk op zaterdag a.s. op Bermuda een ontmoeting met Ken Levinson, studiegenoot van mij uit 1970-71 aan de Columbia University Business School in New York. Hij was al een paar maal bij ons in Nederland en ik zag hem voor het laatst in 1999 in New York toen we daar mee liepen in de Marathon en in zijn huis logeerden. Verheug me er op hem weer te zien.

De wind valt nu weg. We gaan weer een eindje motorzeilen. Tot later.