Morgen vertrekken we naar de Azoren

St. George’s, Bermuda, 1 juni 2008
 
De eerste dagen van ons verblijf hier waren technisch. D.w.z. dat we alles wat niet optimaal werkte, in orde hebben gemaakt met het oog op onze oversteek van 1800 NM naar de Azoren. De Duo Gen kreeg nieuwe lagers en doet het als nooit te voren. De watermaker ging uit elkaar. Er kwam een nieuwe slagcilinder in en we vervingen de O-ringen. En, …Oh wonder, hij loopt niet meer vast, en produceert water als nooit te voren. Accu onderhoud. Motoronderhoud enz., enz.
 
Gelukkig hadden we een mooie aanleiding om al het gesleutel te onderbreken met de viering van de National Day van Bermuda op 26 mei. ’s Ochtends eerst de halve marathon over het eiland met de finish op Front Street in Hamilton. ’s Middags de grote parade, waar de bevolking zich te buiten gaat aan dansen, muziek en show. Het publiek langs de wegen heeft dagen van te voren hun eigen plekje al gereserveerd met duck tape op de stoep. Zij die niet meelopen in de parade hebben zich langs het parcours geïnstalleerd met complete catering, drank en muziek. Kortom een compleet volksfeest dat eindigde op een groot parade veld buiten de stad.
 
We gingen ook cruisen op Bermuda. Twee jaar geleden bleek al dat Bermuda bestaat uit een verzameling van eilanden, die met bruggen en causeways aan elkaar verbonden zijn. Daartussen zijn grote lagoons, baaien en waterwegen, waarop je prachtig kunt varen. We voeren via deze interne waterwegen van St. George’s naar het Maritiem Museum bij het voormalige Royal Naval Dockyard. Een indrukwekkende plaats aan de uiterste West punt van Bermuda, beladen met historie. We bleven hier twee dagen. Vervolgens gingen we twee dagen naar Hamilton, waar we eerder met de bus waren. We ankerden achter White’s Island, recht tegenover de Royal Bermuda Yacht Club. Bij de RBYC werden we de avond na onze aankomst door een aantal leden gefêteerd in de club bar. Het leek onze eigen Pampusbar in Muiden wel. De volgende dag genoten we daar de lunch op hun terras aan het water van de Great Sound. ´s Ochtends gingen we met de bus naar Somerset Island, dat we van Zuid naar Noord over wandelden. We zagen o.a. ’s Werelds smalste draaibrug. Er kan alleen een mast door.
 
Vandaag voeren we weer terug over Bermuda’s eigen “Intra Coastal Waterway”, naar St. George’s. Morgen uitklaren en inkopen doen en dan 1800 mijl zeilen naar de Azoren. We zullen proberen om jullie met berichten via de SSB radio op de hoogte te houden.
 
Michiel en Robert