775 mijl naar Bishop Rock

Gisteren een dag die veel van onze energie vroeg. De wind nam in buien toe tot 39 knopen; de golven waren een meter of zes hoog; afwisselend regen en en perioden met zon, maar dek en kuip bleven kletsnat. Later ruimde de wind van ZW naar W en nam iets af, waardoor het driedubbel gereefde grootzeil er weer bij kon. De bewegingen van de boot bleven oncomfortabel en vermoeiend. Voor alles wat we wilden doen zoals, je waterfles vullen, het grootzeil er weer bij zetten, koken, enz. moest je veel tijd nemen en met voorbedachte rade bewegen. We sliepen alle drie veel en Robert was nog steeds in staat om ons van goed eten te voorzien. Gebakken eieren mat bacon, kippensoep met noodles en aangemaakte kip met rijst tot besluit. Het verse fruit dat we hebben gekocht komt nu goed van pas.

We maakten wel lekker veel mijlen; 157,5 NM in 24 uur, ondanks ons zwaar gereefde tuig. We zagen veel dolfijnen, die speelden in de hoge golven en zo werd onze dag toch heel best.

De weersomstandigheden zijn nu veel aangenamer. Wind is afgenomen tot 4 bft, geruimd naar NNW en het is droog. Er zijn nog wel een aantal buien om ons heen, maar in het NO komt de zon op. De golven laten ons nog wel heen en weer springen, maar de extreem ruwe zee van gisteren hebben we niet meer. Alles is wel aan boord. We hebben een klein probleem met een van de accu's die na twee tropen jaren het min of meer voor gezien houdt. We moeten vaker bij laden met de motor, maar daar kunnen we wel mee leven.

Ik ga dit bericht verzenden en tegelijkertijd, van de Sailmail server, de nieuwe Grib files en het weerbericht ophalen. Eens kijken wat die voor ons in petto hebben. Matthijs en Robert slapen nog, maar groeten jullie ook.

Michiel