Vrijwel windstil

5 juli 2008,06:10 UTC
43 gr 45 min Noord
019 gr 37 min West

Sinds gisteren avond varen we op de motor. Het werd gisterenmiddag prachtig weer, de hoogte van golven nam af, maar ook de wind hield het voor gezien. Er bleef een heel dun vlaagje uit het NW over en met alle zeilen omhoog varen we hoog aan de wind op een vrijwel vlakke oceaan met een gangetje van ca. 5 knopen op de IOS af. Het is een zeer aangename verbetering na al het gespring en gehos van de eerste dagen, al was dat wel mooi, spectaculair zeilen, behalve de pisregen natuurlijk.
Het lagedruk gebied dat ons al die wind heeft gebracht ligt nu boven de IOS en lijkt te blijven steken om daar te gaan opvullen en te verdwijnen. Voor ons betekent het hopelijk dat er weer wind uit het NW voor ons ligt, die ons in de loop van vandaag zal bereiken. We hebben het zeer naar onze zin. We eten goed en lekker, we slapen (sommigen veel) meer dan 8 uur per man/dag en dolfijnen zwemmen regelmatig over het toneel rond onze boot.

Eens effe lekker lang motoren is vast wel goed voor mijn zieke accu bovendien. Gegroet vanaf de oceaan. We mogen nog 653 mijl buiten spelen voor we bij de Bishop Rock zijn.

Michiel, Matthijs en Robert