Halverwege

6 juli 2008, 05:20 hrs UTC
45 gr 11 min Noord, 017 gr 05 min West

We maken erg goede voortgang. Onze gemiddelde snelheid ligt sinds gisterenmiddag boven de 6 knopen. We varen onder vol tuig met een WNW wind van 5 bft (bakstag wind). Omdat we regelmatig tegen onze theoretische rompsnelheid aan zitten is het zeilen een beetje bonkig, maar de zee is nog kalm en reven doen we pas als het niet meer lekker aanvoelt en zoals het nu gaat, gaan we prima.

Om 16.45 hrs gisteren hadden we 598 mijl afgelegd sinds ons vertrek uit Horta en moesten we ook nog 598 mijl varen naar de moorings in St. Mary's Pool. Dat viel ongeveer samen met ons borreluur, dus we vierden het passeren van onze "Half Way Mile" met Cola, Tonic, warme Tortillas met Salsa en scherpe kaas van Pico, salami worst, chips en nog weer andere kaas van Pico maar nu op toastjes. Gisteren avond had Robert zijn pannenkoeken muts op en aten we dus pannenkoeken, naar keuze met of zonder spek en met stroop, chocolade of gewoon suiker. De bananen zijn helaas op.

De weerkaarten en de Grib files voor de komende dagen geven een aanhoudende NW wind, die mogelijk nog iets sterker zal worden. Een rif zit er verderop waarschijnlijk nog wel in. Door de depressies ten N van ons is het wel een stuk kouder geworden, vanochtend is het aan dek 14 graden Celcius. Overdag schijnt de zon en loopt de temperatuur buiten op tot ruim boven de 20 graden. De lange parade van lagedruk gebieden, koufronten en warmte fronten is nog niet afgelopen. Maar het Azoren hoog rukt op. Ook voor het weer in Nederland is er nog hoop. IOS, we komen er aan, helling af en wind mee.

Michiel, Matthijs en Robert