Weymouth, Dorset

 
Donderdag werd onze laatste dag met Clare en Kevin in Dartmouth. We besloten met een mooi door Robert gekookt maal met zij 5-en in de kuip van de PdD. Vrijdag stonden we, i.v.m. het getijde rond Portland Bill, al om 03.00 AM naast ons bed. We ronden Portland Bill op het geplande uur van 12.00. Door het sterke getijde breekt de zee enorm wild en wij kregen ons portie ook mee. Een kort moment van onoplettendheid bracht ons iets te ver van de vuurtoren op de punt en de stroom zwiepte ons de "stofzuiger" in en we kregen een paar rake klappen water over ons heen. Gelukkig kan de PdD daar wel tegen en na een paar minuten waren we weer in rustig water.
 
Het weerzien met Weymouth was geweldig. Niet in de laatste plaats omdat het weer eindelijk mooi is geworden. Vandaag was de warmste dag van de zomer in het UK. We wandelden rond in het oude stadje en bezochten behalve Royal Dorset Yacht Club, de voormalige brouwerij en het Weymouth Museum, ook de oudste kroeg van Weymouth, "The Boot". De bartender was nog steeds hetzelfde heertje (ultimately British en beleefd). We gaven hem een afdruk van de foto die ik, samen met Peter Elmers en Wouter Bergmann-Tiest, twee jaar geleden van hem maakte. Hij poseerde daarbij als trotse uitbater. Zij gastheerschap was dit keer zo mogelijk nog beter. Hij trakteerde ons op een rondje en zat enige tijd bij ons aan tafel (na afloop van zijn dienst) en vertelde op emotionele wijze over zijn zoon in het leger die eerst in Basra en nu in Afghanistan de vrede probeert te handhaven.
 
We gaan hier over een half uur weg, en gaan de nacht voor anker in Lulworth Cove, 8 NM naar het Oosten. De Cove is een groot natuurlijk gat in de hoge witte krijtrotsen. De PdD was hier in 1995 ook en hopelijk is het weer de moeite waard om te ankeren in deze indrukwekkende baai. Je wordt omringd door tientallen meters hoge kliffen, er is een strand aan de Noordelijke oever, er is maar een smalle opening naar zee en ankeren is alleen mogelijk als het rustig weer is.
In een volgend bericht zullen we vertellen hoe het verder liep. In het weekend van 2 en 3 augustus hopen we terug te keren in Nederland. Voor die tijd zullen we nog wel een paar berichten op deze website plaatsen. Het probleem met onze SSB radio is opgelost. Oorzaak blijft onbekend. De oplossing kwam misschien door de klacht die ik naar de provider stuurde of vanzelf, doordat we de river Dart verruilden voor een minder gestoorde omgeving op open zee. Blijf lezen.
 
Michiel, Matthijs en Robert