Lizard Point, 26 april 2011

Terwijl ik dit schrijf, varen we onder de vuurtoren van de Lizard. We zijn onderweg van Falmouth naar Penzance. Na ons afscheid van Clare en Kevin, voeren we gisteren ochtend vroeg weg uit Dartmouth met bestemming Falmouth. Weer weinig wind onderweg, maar gelukkig wel veel dolfijnen, die met elkaar en de Pas de Deux kwamen spelen. In de baai van Plymouth toch ook een paar keer met een genaker en de spinaker kunnen spelen.

Op de wal in Falmouth staan Jan en Angela ons toe te wuiven. Op weg naar de WPGC boekten zij een B&B in Falmouth en zij zagen ons binnen lopen met de Zeeroeien.nl-vlag in het voorstag van de Pas de Deux. Diner voor vier aan boord, gekookt door Joost, van alles wat we nog over hadden aan verse groenten, aardappelen met spek en verse toetjes van de Tesco Supermarkt aan de wal. We liepen met hen naar hun slaap adres en op de terugweg vielen we nog een keer met onze neuzen in de boter toen we in een kroeg twee live optredende folk zangers met gitaar en viool vonden. Het was weer zo'n dag waarvan er altijd te weinig zijn.

Straks in Penzance zullen we de twee SRV gigs treffen met Nederelandse roei(st)ers die morgen ochtend vroeg met de Scillonian III  naar St. Mary's gaan. En vanavond met velen eten in de Turk's Head. Tradities moeten immers in ere blijven.

Michiel