WPGC 2011 is begonnen

Eergisteren, woensdag de 27e lagen we om 14:15 BST vast aan onze mooring boei in St. Mary's pool en konden we de 5e keer dat de PdD in de IOS was aangekomen vieren. Vanavond zijn de roeiwedstrijden los gebartsen met de veteranen races voor de mannen en de vrouwen van St. Agnes naar de pier van St. Mary's. Uit Nederland was er alleen het heren H2O team uit Scheveningen, met Joost aan boord,  dat mee roeide. Zij behaalden de, zeker niet onverdienstelijke, 29e plaats. De andere Nederlandse gig verenigingen lieten het afweten. Morgen en overmorgen wordt dat hopelijk wel een beetje anders.

Gisteren, donderdag, was het voor de roei(st)ers vooral de dag van boten klaar maken en het water verkennen. Bij ons aan boord een tegenvaller. Onze dinghy "Pasdeautje" is niet meer. Aan het einde van de dag vond ik haar met alle luchtkamers leeggelopen, nog net drijvend op de opblaas bodem en opblaas kiel, aan het dinbghy dock, niet meer reparabel. Een van de tubes was op de verbinding los gesprongen en een serieuze poging tot reparatie (waarvoor ik alles aan boord heb) faalde, omdat de scheur gewoon te groot was om te kunnen plakken. De lokale chandlery had gelukkig, voor een uiterst redelijke prijs, een vervanging aan het plafond hangen, dus we kunnen weer aan en van boord. Over mijn ervaringen tijdens de tochten naar en van het strand, met een met ducttape aan elkaar geplakt bootje, zal ik maar niet uitweiden. Ik hield de voeten droog, het motortje is gered, maar daar is alles mee gezegd. Mijn nieuwe puddinkje hangt fier en nu nog naamloos achter de boot.

Vandaag loopt de nervositeit bij de Nederlandse kanshebbers flink op. Iedereen loopt op Holagate's Green te speculeren. Gisteren waren de Falmouth Ladies: believed to be unbeatable. Vandaag was op eens het Dutch Ladies A-crew: the team to beat. Wij trokken er ons niets van aan en verkenden met de SRV dames, per fiets het eiland St. Mary's. Ook dat wordt een traditie. De dames raakten hun energie kwijt en we deden lekker iets anders dan roeien. De Heren Royal Forces genieten met zijn 14-en van de klasse A1 lokatie op Tresco, die voor hen werd geregeld door Geert Kampschoer en Dick de Kok. De heren RF's roeiden inmiddels twee maal met beide gigs zij aan zij, een zeer geslaagde oefbening.

De teamgeest is geweldig en we hebben er allemaal, mannen en vrouwen, zin in.Morgen de grote St. Agnes Race, met om 13:00 de vrouwen en om 14:00 de mannen, om het eggie!

Michiel

Clare Thorpe (partner van Kevin Pyne) from Dart Gig Club talking about
their chances this year.
DJ 28th April Claire Thorpe from Dart Gig Club talking about their chances this year by Radio Scilly