Ocean Swell

11 mei 2011, 04:00 uur BST

Onze positie is op de Atlantische Oceaan, 30 zeemijl van de kust van Portugal, ongeveer ter hoogte van Porto. Alles wel aan boord. We hebben alleen erg veel last van de Oceaan deining (Swell) van 3 tot 3,5 meter hoog uit het Noorden. Dat is recht van achteren. Op de westelijke Atlantic heeft wekenlang een groot lagedruk gebied geblokkeerd gelegen omdat er in NW en O Europa een enorm Hogedruk gebied lag dat maar niet wilde wijken (met heel mooi weer in Nederland). De wind heeft in die weken, de golfsag steeds verder opgeblazen. In alle weerberichten wordt gewaarschuwd voor ruwe tot zeer ruwe zee. Dat geldt ook voor de toeristische stranden van Zuid Portugal (de Algarve), waar golven van 2 m aan de kust staan.

Wij kunnen er slecht van slapen, omdat de Pas de Deux voortdurend rolt en stampt. Maar we maken goede voortgang. Nog 275 mijl naar Lagos. De motor staat even bij om de accu's vol te laden, de watermaker loopt en in het Oosten gloort het daglicht. De verse thee zit in de pot. Straks weer een mooi ontbijtje.

Gisteren avond bij het eten dolfijnen rond de boot die in de hoge golven voor de boot uitsprongen. Joost maakte foto's en een filmpje. Je ziet er steeds de plons op, waarmee de dieren weer onder water gingen. Maar het bewijs is vastgelegd.



Groet aan allen vanaf de Oceaan.

Michiel en Joost