een weekje pauze

8 mei 2012
Athens International Airport

Gisteren heb ik de PdD in Mytilini verplaatst van de kade in het midden van de stad naar de marina aan de  andere kant van de haven. Ik heb besloten om deze week tussen het WPGC 2012 en de aankomst van nieuwe opstappers, Nel en Harmen Ament, te gebruiken om een week naar Nederland te gaan.

De directe aanleiding daarvoor is de gelukkige omstandigheid dat mijn moeder het aanbod heeft gekregen om binnen haar woonplaats Hilversum, te kunnen verhuizen naar een senioren flat waar zij 24-uurs verzorging krijgt. Hoewel zij erg gehecht is aan haar woning, waar ze sinds 1953 in woont en waar ook wij in opgegroeid zijn, wordt de woning te groot en is de verzorging die zij nodig heeft in verband met haar suikerziekte, niet meer voldoende gewaarborgd. We verwachten allemaal dat de kwaliteit van haar leven, beter gewaarborgd is in haar nieuwe woning. Zij is het daar zelf gelukkig ook mee eens. Toch, vond ik het een voldoende aanleiding om te proberen een paar dagen terug naar huis te gaan, om haar bij te staan in deze, voor haar belangrijke, stap.

15 mei, 's Ochtends heel vroeg, vlieg ik, samen met Nel en  Harmen, weer terug naar de Pas de Deux en zetten we onze reis voort. Volgende doel is Istanbul aan het einde van deze maand.

De boot ligt meer dan uitstekend. Een bijna gloednieuwe, door de Griekse overheid aangelegde jachthaven, gefinancierd met steun van de EG. Ook hier is er sprake van een investering met EUR geldt, die zijn rendement niet zal opbrengen. De haven is leeg, op een een stuk of 8 passanten na. Mijn schatting is dat er 250 ligplaatsen zijn aan prachtige drijvende vingersteigers. Zo lang het beschikbaar is, maak ik er maar gebruik van. En het is een mooie plek om de boot veilig, onder bewaking, een week achter te laten.

Wordt vervolgd na 15 mei.

Michiel