De Pas de Deux drijft weer

Malta, zondag 12 mei 2013


De Pas de Deux heeft overwinterd op de Manoel Island Yacht Yard op Malta en is jl. vrijdag weer te water gegaan. Over een paar dagen vertrekken we vanaf hier voor de laatste etappes van onze drie jarige reis door de Middellandse Zee en de Zwarte Zee.


We zullen weer verslag doen van onze belevenissen via de website www.pddeux.nl

De website kent een gastenboek waarin je berichten aan ons kunt schrijven.


Onze geplande route loopt van Malta via het eiland Lampedusa naar Tunesië, waar we meerdere plaatsen willen bezoeken. Daarvandaan via Sardinië naar de Balearen en verder langs de Costa Blanca van Spanje. Via Mellila en Ceuta (twee Spaanse enclaves op de Noord kust van Afrika) vaart de Pas de Deux naar Gibraltar en langs de Portugese Algarve naar de Westkust van Portugal. Vanaf Cascais begint het interessantste deel van reis doordat we dan ca. 300 mijl tegen de passaat wind van de Portugese Noord in, naar Kaap Finisterre, zullen varen. Via de Isles of Scilly en de Zuidkust van Engeland verwachten we dan tegen het einde van augustus weer terug te kunnen zijn in de thuishaven van de Pas de Deux in Muiden.


Net zo als in eerdere jaren vaart de Pas de Deux weer met verschillende opstappers. In 2013 zijn dat Frouk Segaar, Mariska Hooymans, Wendelien Wijsman, Freek Emich, Wouter Bergmann Tiest, Arjen Duyve en tot slot nog een keer Freek Emich voor de laatste 600 zeemijlen.


Michiel Poulie

S/Y Pas de Deux, NED 4388

KNZ&RV, Muiden