Menorca

5 juni 2013,
Mahón, Marina Deportiva Menorca

Vandaag om 12:35 maakten we weer een cirkel rond op het moment dat we de aanloop tonnen van de fjord van Puerto Mahón passeerden. Twee jaar geleden op 26 juli 2011 vertrokken we hier in oostelijke richting naar Corsica. Vandaag kwamen we hier aan in Westelijke richting. Eenmaal in de fjord zagen we spoedig op het bolwerk van Mahón de zwaaiende armen van twee vrouwen die ons, hoog boven, verwelkomden, Mariska Hooijmans en Wendelien Wijsman, beide van de Scheveningsche Roei Vereeniging. Om 13:25 lagen we vast aan de wal en enige minuten later stapten zij  aan boord. Een blij moment voor allen. Achteraf gezien was onze oversteek wel enerverend, door de zeegang en de gebeurtenissen onderweg, maar het werd nooit echt moeilijk.

Eenmaal aan de kant werden we weer eens geconfronteerd met een technisch probleem, waar deze boot een, ongevraagd, abonnement op lijkt te hebben. We worden er steeds beter in om dat soort gebeurtenissen maar te accepteren en ook handiger om oplossingen te bedenken. Dit maal weigerde de walstroom aansluiting om verbinding met de boot te maken en dat is niet leuk als je net twee nieuwe opstappers aan boord hebt gekregen. Via een van de Marineros riepen we de hulp van een electricien in en 30 minuten presenteerden zich twee Schotten bij de Pas de Deux. Bijkomend voordeel, die spreken goed Engels. Na een uur zoeken en analyseren was het probleem gevonden en opgelost. Interne breuk in de walstroom kabel. Die is nu een paar meter korter, maar alles doet het weer.

Vervolgens met elkaar de stad in. Naar de overdekte versmarkten voor brood, groenten en fruit en daarna één verdieping naar beneden waar we in de supermarkt alles vonden wat we verder nodig hebben nu we een aantal dagen met zijn vieren aan boord zijn. De zit op het terras met een glas en een ijsje, met uitzicht over de fjord, was relaxed. Terug aan boord, met aller inspanning mooie maaltijd gekookt en gegeten en diep in slaap.

Morgen naar Adaya. Het weer bericht is veelbelovend.

Michiel, Frouk, Mariska en Wendelien